A Muse megakoncertje a Wembley Stadionban

Matt Bellamy és csapata elérkezett életük legnagyobb show-jához

A Muse ma este (június 16.) játszotta élete legnagyobb koncertjét a Wembley Stadionban, London északi részén.

Az együttes epikus hosszúságú, két órahosszás játékkal tette emlékezetessé az óriási esemény első estéjét (június 17-én ismét fellépnek).

Muse, a Wembley Stadion-nál

Az óriási műholdvevőkkel, futurisztikus antennákkal, hatalmas fehér ballonokkal és kápráztató fények ezreivel díszített színpad összhangban volt a stadion lenyűgöző belterével.

A nagyszerű közönség meglepetésére az együttes tagjai a tömeg közepén, egy szikrázó fényszökőkútból léptek elő, majd végigsétáltak egy hosszú lejárón egészen a színpadig, hogy belevágjanak a show-ba, győzedelmi indulóként a Knights of Cydoniával.

A Muse keményen dolgozott, hogy bevonja a hatalmas közönséget is, miközben egy óriási kivetítő előtt játszottak, amelyen felváltva villant fel a színpadkép az előre elkészített videókkal összevágva, illetve a frontember Matt Bellamy és a basszeres Chris Wolstenholme bejárta az egész hatalmas színpadot, és alkalmanként egy-egy, a színpad mindkét oldalán felállított speciális rámpán játszottak.

“Hogy érzed magad, Wembley?” – kérdezte Dominic Howard dobos a tömeget a még elején megszólaló City Of Delusion és a Map Of The Problematique után, melyek közül az utóbbi számról felvétel is készült, hogy később Live Single lemezként megjelenjen. “Úgy látom, jól szórakoztok, hát mi is!”

Az együttes ezután a karrierjüket átfogó dalok sorával szárnyalt tovább, köztük a Sunburn-nel, amelyet Bellamy úgy konferált fel – egy üvegtetejű zongoránál ülve – mint a “legeslegelső dal a legeslegelső albumunkról”.

A hangos együtténekeléssel kísért Invincible után az énekes ismét kis szünetet tartott, hogy kifejezést adjon annak, milyen nagy teret is jelent egy ilyen óriási koncert.
“Hogy érzitek magatokat ott hátul?”- kérdezte a messzeségbe pislogva. “Remélem, láttok minket. Ez most nektek szól!”

A Muse ezután nekifogott a Starlight-nak, azt szinte egyből folytatva a Shadows együttes számának feldolgozásával, a Man Of Mystery-vel, aminek stúdióváltozatát az NME legújabb számában is megtalálhatjátok az ajándék cd-n.

A bevezető dalok befejezéseképpen a New Born hosszabb változatát játszották, a műholdvevőkön kigyulladó fényekkel kiegészítve és ezzel bevilágítva az egész stadiont, mielőtt visszatértek volna az első fantasztikus ráadásra.

A színpadra visszalépve, Bellamy arra kérte a közönséget, hogy mobiljukat a magasba tartva töltsék meg a stadiont apró kis csillogó fényekkel míg a Soldier’s Poem szól, amit “a megénekeletlen hősöknek” ajánlott.

Azonban ezután következett az est adu ásza. Az események két akrobatával folytatódtak, akik két hatalmas ballonra voltak felfüggesztve és a tömeg felett lebegtek, míg a Blackout álomszerű változata szólt.

A légtáncosok után a Plug In Baby-vel a Wembley ismét visszarobbant az életbe, majd az együttes a közönséget cukkolva ismét elhagyta a színpadot, de persze hamarosan visszatértek a befejezésre.

“Köszönjük, emberek, fantasztikusak vagytok” jelentette ki Bellamy visszatértekor. “És köszönjük nektek, hogy mi lehetünk az első művészek, akik teltház előtt játszhatnak a[z új] Wembley Stadionban!!

Az együttes ezután nekifogott a záró Take a Bow-nak, amelynek végső szakaszát óriási lángoszlopok beindításával fejezték be, majd elmerültek az azt követő hatalmas ovációban és ezúttal véglegesen elhagyták a színpadot.

Játszott dalok listája:

‘Knights Of Cydonia’
‘Hysteria’
‘Supermassive Blackhole’
‘Map Of The Problematique’
‘City Of Delusion’
‘Butterflies & Hurricanes’
‘Citizen Erased’
‘Hoodoo’
‘Feeling Good’
‘Sunburn’
‘Invincible’
‘Starlight’
‘Man Of Mystery’
‘Time Is Running Out’
‘Newborn’
‘Soldiers Poem’
‘Unintended’
‘Blackout’
‘Plug In Baby’
‘Micro Cuts’
‘Stockholm Syndrome’
‘Take A Bow’

fordítás: Németh Ági

2007 Június 16.-a – A MUSE megakoncertje a Wembley Stadionban című cikk fordítása

forrás: www.nme.com