Matthew Bellamy Felszerelései

Hugh Manson elsőként ezt a gitárt tervezte és építette meg Matt számára. A gitár újításokkal és sok egyedi tulajdonsággal rendelkezik. A beépített effektek mára már Matt ismertetőjegyévé váltak.

A gitár rendelkezik egy beépített Z vex fuzz factory-val, ami bármilyen intenzitású oszcillációra képes. Ez adja a valaha hallott legextrémebb torzított hangokat. Szintén beleépítettek egy MXR phase 90 nevű eszközt, ami lehetővé teszi, hogy Matt-tel átélhessük azokat a kimagasló drámai pillanatokat, amelyek annyira jellemzőek gitárjátékára. Egy Roland GK2a-t is szintén megtalálhatunk a belsejében, és egy piezokristályokkal felszerelt hidat is, ami az akusztikus hangzást biztosítja (de torzítva is nagyszerűen hangzik). A gitár törzse alumíniumborítású mahagóni fa, a nyaka juharfából készült, a fogólap pedig rózsafa, szokásos Manson specialitás szerint. Mint mindannyian tudjuk, a végeredmény lenyűgözöen szól!!


A Fekete Manson az előző koncepciót vitte eggyel tovább. Még több beépített effekttel rendelkezik, így minden bizonnyal a világ legsokoldalúbb gitárja. Tartalmaz egy Z Vex fuzz factory-t, egy Phase 90-est, egy Fernandes megszakító áramkört, egy Z Vex wah probe-ot, egy piezohidat, és egy korszakalkotó midi ribbon control-t, ami a Digitech Whammy-t működteti. Szintén beszereltek még egy Sim’s custom L.E.D-et a fogólappal párhuzamosan.
Mahagóni törzs, rózsafából készült fogólap, s végezetül matt fekete borítás.


Az egyedi készítésű 7 húros Mansonnak érdekes a története, ugyanis eredetileg nem Matt számára készült, hanem egy helyi jazz gitárosnak. A jazz zenész idő közben stílust váltott, inkább az akusztikus zene felé fordult, így visszamondta a rendelést. A sors akarata, hogy Matt éppen ezután járt benn az üzletben a következőket mondva: “szükségem van egy 7 húros gitárra egy új dalhoz, mid van?”. Meglátta, megszerette, a többi már történelem!
A nyak közvetlen átmenet a lángszerű juharfaborításból, a fogólap ébenfa. Két humbucker és egy piezohíd a harmonikus tisztaságért.


Ehhez a gitárhoz az ötlet egy késő éjszaka született meg, miközben Mr. Manson hazafelé tartott és a Heathrow repülőtér mellett hajtott el. Az elhaladó repülőgépek fénye inspirálta a gondolatot, hogy a gitárba lézert építsen. Összesen tíz lézerfény került rá, amelyek a gitár egész elülső felületét megvilágítják, pirosra festve azt, ami a színpadon nagyszerű látvány. A gitár bevonata pedig egy optikailag megtört tükörfelület, ami visszaveri a színpad fényeit, ezzel is növelve az izgalmas látványt. A beépített effektek között van Z Vex Fuzz Factory, MXR phase 90, Roland GK2a, midi alkalmazásokhoz pickup, és egy piezorendszer. A gitártest mahagóni, a nyak juharfa, a fogólap rózsafa. Később még Bare Knuckle pickup-okat is kapott.


A Bomber egy sima krómbevonatú gitárnak indult, de mivel rövid idő alatt, sietve kellett elkészíteni az Absolution-turné kezdetéig, a krómfelület egy része nem sikerült jól. Hugh úgy döntött, ráfest még egy pár színes csíkot úgy, hogy a végső bevonat olajos hatást keltsen. Tényleg elképesztően sikerült! Hugh aztán talált még egy pár eredeti szegecset egy B52 bombázó repülőgépről. Így nyerte el a Bomber az általunk is ismert formáját
A tartozékai között van egy floyd rose locking tremolo rendszer, ami megnöveli a hangstabilitást a whammy bar használata közben, plusz még egy midi strip és egy némító billenőkapcsoló is.
A gitártörzs mahagóni, a nyak juharfa, a fogólap pedig rózsafa. A pickup-ok márkája Seymour Duncan Hot P90, plusz még egy Rio Grande Crunchbox is a tartozékok része.


A Mirror Manson, amelynek teljes törzse tükörfelülettel borított, kifejezetten az évet záró, nagysikerű Earls Court-i koncertre készült.
A borítás szinte nem is eviláginak tűnik, és igen nehéz is volt Hugh számára elkészíteni. A gitár maga viszont az elektronikáját tekintve viszonylag egyszerű felépítésű. Csak egy Fuzz Factory és egy MXR phase 90-est rejt a belseje.
Később beleszereltek még két Bare Knuckle Mississippi queen-t is, hogy éles, metsző hanghatást biztosítson, de ezt elég irányíthatóság mellett.