Manson gitár áttekintés – Aktuális

Black Manson, Blackie (007)

2001-napjainkig

Köztudatban Black Mansonnak, más néven 007-nek becézik. A gitár szerepelt a Time is Running Out videóklipben is.

Az Absolution DVD-n látható a gitár ahol az együttes egy kis amerikai bárban lép fel, Matt Stockholme Syndrome alatt használja majd végén kisétálnak és kidobja egy sikátorban található kukába, ezt egy fazon rögtön kihalássza onnan, – később Matt visszamegy és elkéri a gitárját.

Web: Hivatalos adatlap

Kaoss Manson

2006-napjainkig

Ez volt Matt első gitárja melybe építve volt egy MIDI kontroller mely kezeli többek között az ismert Kaoss Padot, az előbb leírt funkciók már az újabb típusokban is megtalálható lásd Red Glitter Manson, Black Midi Manson.

Matt ezt a gitárt használja az Invincible klipforgatásán. A gitár debütálása 2006 Május 13-án, Radio 1’s Big Weekenden történt. Ez a gitár látható az ?Uprising készítése? wekfelvételen is.

M One D One Manson, M1D1 Manson

2006-2007

Hugh Manson a ‘Guitarist Magazine’ áttekintése miatt építette Mattnek. Nevét a MiDi funkcióból szerezte MiDi ? M1D1. Élete nem tartott sokáig mivel Matt a 2007-es Fuji Rock fesztivál koncert folyamán neki dobta a pódiumnak és az kettétört, azóta Hugh boltjában tekinthető meg a két darab egy üvegpódium mögött. Testvére a Black Midi Manson mely késöbb került megépítésre Hugh által. Debütálása a 2006-os Milánói koncerten volt, ahol Rolling Stones előzenekarként játszottak.

Web: Hivatalos adatlap

Ali Top, New Delorean ? Son of Delorean

2007-napjainkig

Alumínium váz, mely a korábban épített Silver Delorean mása, melyet korábban nyugdíjba kellett vonultatni. Ez Matt első gitárja mely nem tartalmaz semmi belső effektet.

Web: Hivatalos adatlap

Glitter, Red Glitter Manson, Glitterati

2007-napjainkig

Hasonló felépítése van mint a Kaoss és M1D1 Mansonnak, de egy csillámbevonata is van. Hugh Manson megkérdezte Mattnek jelenleg mire van szüksége mit tudjon a gitár, melyre a válasza: ?Csillogás?. Hugh-t, miután elkészítette a gitárt a karácsonyi üdvözlőkártyára emlékeztette a gitár látványa.

Ebből a típusból vásárolhatóak replikák a hivatalos Manson boltban (http://www.mansons.co.uk/news/news-item/30.html)

Web: Hivatalos adatlap

Black Midi Manson, Seattle Manson

2007-napjainkig

Replikái megvásárolhatóak a hivatalos Manson boltban (http://www.mansons.co.uk/news/news-item/30.html) Köztudatban Seattle Mansonnak is nevezik, mert debütálása a 2007-es Seattle koncerten volt.

Web: Hivatalos adatlap

Keytarcaster Manson

2009-napjainkig

Matt első nem húrokkal ellátott ?gitárja?, mely az Undisclosed Desires miatt is lett megépítve. Debütálása a 2009-es Homecoming Teignmouth-i koncerten volt.

Chrome Kaoss Manson

2009-napjainkig

Alapja az ismert M1D1 Manson, króm bevonattal. Debütálása a szeptemberi Later Live… with Jools Holland showban volt.

forrás: musewiki.com