Christopher Wolstenholme érdekességek

Chris teljes neve: Christopher Tony Wolstenholme

Gyermekkora

Chris 1978. december 2-án született Rotherhamben, Yorkshireben, de 11 éves korában Devonba költöztek. Az anyukája volt az, aki rendszerint új lemezeket vett a családban. Először gitáron tanult meg játszani, aztán dobolni, majd végül a basszusgitárnál maradt, amikor Dommal és Matt-tel találkozott.
Chris a Muse-ban basszusgitáron játszik és háttérvokálozik. Mikor a banda élőben kezdte játszani a Plug In Baby-t, minden egyes alkalom előtt teljesen újra akarta húroztatni a gitárját, csak hogy tényleg úgy szóljon, ahogyan szeretné. A Status Quo nagy rajongója és szintén nagy Rotherdam United fan, még a Hullabaloo dukumentumfilmjében is láthatjuk a Millers szineiben egy rövidke időre. Chris házas és gyerekei is vannak. Egyszer elveszítette a jegygyűrűjét egy koncerten Japánban, de később megkerült, mikor egy rajongó visszajuttatta neki (aki így cserébe egy életre ingyen járhat Muse koncertekre).

Előző munkahelye

Kisegítő gitárboltban

Tetoválásai

Chrisnek néhány japán betű van a karjára tetoválva, amelyeket 2001-ben csináltatott, mikor Japánban léptek fel.

Sérülései

Az amerikai Curiosa turné alatt Chris eltörte az egyik csuklócsontját egy haverokkal játszott focimeccs alkalmával. Éppenséggel Didz a The Cooper Temple Clause-ből, az akkori előzenekarukból volt az, aki olyan jól cselezte ki, hogy ezzel lerövidítette az együttes turnéját. Morgan Nicholls vette át a basszgitáros helyét az európai túrnén és az auszrtáliai koncerteken, de Franciaországban és Új-Zélandon Chris maga játszott, lila gipsszel a kezén. Mikor nem léphetett fel, csak háttérvokálozott, billentyűn kísért és a nagy lufikat dobálta be a koncerteken.

Pedró legendája

2006. június 28-án egy új legenda született. Chris vicces bajuszt növesztett, ami a rajongók körében egyfajta tréfálódási hullámot keltett. Később le is borotválta, mondván “túlságosan az arcomra irányította a figyelmet” (még az sem segített, hogy sombrerot viselt a koncert után). Az öltözete utalás a ‘Napoleon Dynamite’ című filmre.

Apróságok

  • Chris a legfelső fotót utálja (amin a névtáblát tartja).
  • Chrisnek megsérült a karja egy focimeccs közben, amin Didz Hammond-dal (The Cooper Temple Clause együttesből) játszot együtt.
  • Chris a Millers (Rotherham United FC) szurkolója.
  • Volt egy IBM T60 laptopja, de már nem jó, mert tonik ömlött rá, meg a space billentyű is tönkrement. Helyette most egy macbook pro-ja van.
  • A Black Holes & Revelations-t kivéve, feleségével, Kellyvel minden egyes album megjelenése körül kisbabájuk született.
  • Gyermekei neve: Alfie, Ava Jo és Frankie.
  • A Taste Media által kiadott életrajza szerint egyszer majdnem megfulladt egy Smarties-es kupak miatt.
  • Chris dohányzik

forrás: www.musewiki.org

fordítás: Német Ági